Местната фирма Артстрой“ ООД е избрана да ремонтира стария стадион в

...
Местната фирма Артстрой“ ООД е избрана да ремонтира стария стадион в
Коментари Харесай

Местна фирма ще ремонтира стария стадион в Смолян

Местната компания " Артстрой “ ООД е определена да ремонтира остарелия стадион в Смолян, излиза наяве от съобщение в уеб страницата на общината.  
Тя ще извърши инженеринговата поръчка като първо направи план, а след утвърждението му ще стартира и самата реорганизация. Цената, против която ще стане това, е 856 000 лв. без Данък добавена стойност (1 027 200 лева с ДДС).
Сред плануваните действия е планиране и ремонт на лекоатлетическа писта, замяна на асфалтовата настилка на метода към трибуните, създаване на подпорни стени за подсилване на ската, трибуните и методите към тях, осъществяване на нови трибуни, ремонт на тротоарни настилки, отводняване, осветяване, електро и видеонаблюдение.
През годините на стадион „ Смолян “ е юридически непълен ремонт, обхващащ замяна на тревната настилка и разчертаване.
Съществуващата сега лекоатлетическа писта е в доста неприятно експлоатационно положение. Липсват трибуни, както и седалки за посетителите. Подходите към трибуните са с компрометирана асфалтова настилка в резултат на изхабяване на горния й слой.
На места има пропаднали сектори от настилката в резултат на подпочвени и дъждовни води от ската.
Съществуващата подпорна стена за подсилване на трибуните е от каменна зидария и е компрометирана в по-голямата й част.
Връзката сред постройката и стадиона се реализира с тротоар, който е в незадоволително положение и не дава отговор на условията за налична среда за популацията, в това число за хората с увреждания.
При визитата си в Смолян преди към два месеца министърът на спорта Красен Кралев пое уговорката да подкрепи желанието на локалната администрация да подмени и настилката на стадион „ Смолян “ с изкуствена трева. За нея са нужни 300 000 лв..
„ Фирмата първо би трябвало да създаде план, а по-късно да се заеме със строително-монтажните работи. Смятам, че до края на лятото стадионът ще е изцяло подготвен “, съобщи зам.-кметът Марин Захариев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР